Belgien, Belgien och Belgien!

juli 22, 2016 | 16:50 | av Johan

De senaste tre veckosluten kan bara sammanfattas så. Tre helger, tre race alla tre i Belgien. Efter Århus blev det ett kortare uppehåll, jag sumpade Sollentuna vilket i efterhand visade sig vara rätt dumt då förmodligen tidernas bästa svenska 1500m lopp avgjordes där. Jag satsade på att komma med till EM och Århus var sista chansen jag var till slut 1.5s (nära pers) ifrån och då var det som att luften gick ur tillfälligt. Första tävlingen sen efter ett litet träningsuppehåll, även om det bara var 2v efter Århus kändes lite ringrostigt och efter blodsutgjutelse och bök hela vägen så tog krafterna slut sista 200m. Kortjirk var således första loppet som inte gick fortare än loppet innan under säsongen. Night of athletics tidigare KBC Nacht, solklart min favorittävling stod på tur. Hade dock en tung vecka med trötta ben och huvud efter helgen i Amsterdam och Kortjirk. Men lyckades precis känna mig skapligt fräsch för att återigen kunna prestera.

wp-1469271707796.jpg

Jag får stå innerst vid start, inte drömpositionen direkt men det går fint och jag kommer iväg bra men efter 120m ramlar förste-haren och håller på att dra med sig hela fältet. Lyckligtvis klarar sig övriga inkluderat mig själv skapligt efter ett längdhopp på några meter. Första varvet går ändå skapligt fort men farten bedarrar lite under andra så kontenta lite för långsam öppning. Tappar sedan lite fart och någon jobbig meter efter ytterligare strul med 550m kvar. Här gick nog loppet för sen orkade jag aldrig komma igen riktigt utan fick kämpa för att nästan ansluta men orkade aldrig riktigt ikapp och spurten sista 100m var inte toppklass. 3:42, hygglig tid för mig men knappast något jag vill stå kvar och stampa vid framöver.

received_10153682944252513

Är nu påväg till Belgien för tredje gång och nu står Ninove på dagordningen. Har hunnit med och vilat upp mig hemma i Gävle i veckan och nu känns det lite som det gjorde innan Århus; på gång och tredje gången gillt – precis som då. Ninove är för övrigt efter KBC min andra favorittävling i Belgien med grymma banor och en härlig inramning en perfekt plats för nya rekord 🙂

received_10153682943012513

Efter helgen styr vi, Cecilia och Jag kosan (röda faran) mot Karlstad för GPn där. Jag kör 800m och Cecilia 1500m. Underdistans för båda alltså men efter så många 1500m lopp för min del så blir det nice att skifta upp farten lite och se hur 800-formen ter sig. Så intensivt kan man lugnt säga att det varit och kommer att fortsätta vara några dagar till. Efter Karlstad åker vi på en kort ”semester” till landet utanför Katrineholm, kommer ta några veckor att träna på så jag får en bra avslutning och ny tändvätska inför SM som ligger rätt sent i år.

received_10153682943227513

Thats it my folks sommaren i korthet so far, tat lugnt och njut vidare av sommaren som ju precis bara passerat till hälften 😉

Kommentera