Hittar glädjen

september 1, 2016 | 10:53 | av Johan

Säsongsfinalen med SM och Finnkamp har varit min starkaste gren det senaste åren men i år har jag varit helt kraftlös under träningen på senare tid. Det var som att någon stack hål på EM-bubblan efter loppet i Århus (sista chansen att kvala till EM) och sen kom jag aldrig tillbaka efter det. Allt blev tyngre och jag hamnade i en virvelvind på väg ner, tappade helt konceptet. Mot slutet ställde jag in tävlingar jag egentligen skulle köra och satsade istället på att försöka hitta tillbaka till känslan jag hade innan saker började gå fel. Formen blev mot slutet ändå något bättre men långt ifrån där jag borde vara för att kunna prestera på ett SM när konkurrensen är så stenhård. Nu blev det tyvärr ingen finnkamp och jag tar en kortare paus för att sedan satsa vidare mot TSM istället.

Japp det är alltså sant, efter hårda påtryckning och elaka gliringar ? är det alltså dags att väcka min slumrande terrängform till liv igen efter fem(!!!) års uppehåll. Och nu när jag deklarerat det här så kan jag inte hoppa av heller. Hoppas dock inte den björnen somnat för gott utan går att väcka till liv igen på de drygt åtta veckor som kvarstår fram till TSM för en hygglig prestation. Det blir alltså som ett delmål på vägen där jag vill utmana mina svagheter som förhoppningsvis ska generera styrka till när det verkligen behövs. Så för att nå en sammanfattning var det ett riktigt mellanmjölks år jag bjöd på, inga toppar ganska små dalar (undantag SM) men inget riktigt BANG! Jag nosar på mitt PB men jag vill ju mycket mer än så. Hade åtta veckors frånvaro p.g.a skada under tunga delen av grundträningen vilket kan vara en förklaring till att jag inte orkade hålla ut hela vägen men det är ju bara ren spekulation.

Så planering är det som kommer prägla närmaste veckorna. Inte min styrka därav en utmaning att få ihop det så det känns bra och lovande inför höstens träning. Jag tror tryggheten i satsningen är att ha en tydlig plan och mål, det har jag aldrig haft tidigare. Huvudet exploderar snart av intryck och idéer som legat latent medans jag försökt fokusera på sista tidens träning. Nu är det dags att få det på pränt och sätta det i full kraft. Har stor motivation t.o.m större än vanligt märkligt nog efter en sådan tveksam säsong. Någon sa nyligen till någon som gällde mig (känn dig träffad); ”ni måste hitta glädjen i löpningen, det är inte roligt att träna med er”. Den raden har satt sig och är nog mitt i prick vad det handlar om. Träning -> glädje -> framgång. Nu kör vi!

Ses där ute.

autograf-j

Kommentera