Pre-Camp: Portugal

december 4, 2015 | 11:13 | av Johan

Två intensiva veckor i Portugal är nu lagt till handlingarna. Jag, Vidar Johansson, Kalle Berglund, Johan Rogestedt och Andreas Almgren tog ett välbehövligt avbrott från hösten och kylan i Sverige och drog till klassiska Monte Gordo i Portugal för ett hårt men ändå kontrollerat läger. Det var med skräckblandad förtjusning jag återvände till ”Groda” för att för tredje gången gillt försöka genomföra ett bra läger utan att bli skadad på platsen – det blev lyckat.

DCIM100GOPROGOPR0238.

Löpselfie

Första veckan var Springtime på plats (även våran researrangör) med seniorer som var nyfikna på hur vi tränade och hur vi kunde samsas om ett gemensamt upplägg under två veckor, det anordnades en frågestund där vi fick bena ut diverse frågor men även lova att springa riktigt fort i sommar. Så med nya ”fans” så är det helt enkelt bara att leverera kommande säsong.

Förutom att hålla hov så var hetsen total, mathetsen vanns förmodligen av Roggan som t.ex. sänkte 56 bitar sushi på japanen. Japanen är en all-you-can eat restaurang där man får beställa eftersom man äter, när personalen började undvika vårat bord efter Johans fjärde ”combinado” (en normalstor sushitallrik med 14 bitar) så förstår ni nivån på hetsen. Hård kamp dock i kortspelshetsen mellan Andreas och Kalle. Medans Kalle mest muttrar efter en dålig omgång så uttrycker sig Andreas mera verbalt. Efter att i upprepade försök ”ta ner månen” i spelet Hjärter eller efter att ha haft en övertygande stor ledning fått spader dam tre ggr i följd så fann han ingen annan utväg än att dela med sig av sin bedrövning. Underhållande för oss andra såklart, och troligen en solklar vinst i korthets 🙂

Det blev också en utflykt till Sevilla. Först var ingen hungrig, någon minut senare var alla hungriga och lägg därtill oense om dagens matutbud. Paella eller tapas? Efter lång rätt surmulen vandring genom centrala Sevilla, dessutom med kris efter toalett så hittade vi till slut rätt! Amerikansk burgare, traditionell och lokal mat från Spanien. Dock blev det ett väldigt lyckat val och stämningen ökade till nya toppnivåer efter restaurangbesöket.

20151122_140346_HDR

Vi tar del av det spanska kulturutbudet

Sammanfattningsvis ett mycket lyckat läger. Kändes en aning Pre-Sydafrika och helt grymt att få två veckor från höstmörkret hemma med solsken och 20 grader plus. Träningsformen har förbättrats så in i en ny period hemma sen åker vi till Sydafrika 27 Dec och är kvar nästan hela Januari. Over and out.

autograf-j

Kommentera