”Se upp det kommer en springande man!”

april 22, 2016 | 10:22 | av Johan

Ett barn från förskolan ”Lugnet” här ute i sjöstan upplyser övriga klasskamrater vad som händer när jag slinker förbi en hel klass häromdagen. Han sammanfattar min nuvarande status rätt bra, jag springer och det går framåt. Årets första riktiga banpass är dessutom avklarat, här brukar det skita sig med övergången från grundträning till banträning. Kroppen är sliten sedan en lång tids grundträning och så lägger man på ett nytt moment av mera explosiv träning på ett hårdare underlag och sen är det kört. Jag skippar förhoppningsvis sista delen av förra meningen och tar därför övergången med försiktighet. Min första tävling blir Stafett-SM, blir som en bra genomkörare för kommande tävlingar för i år gäller det att vara med från start. Önskar bryta trenden ”komma i form till finnkampen” och istället få en bra start och hålla hela vägen till finnkampen. Så egentligen är det bråttom att komma i form och banpassen borde rulla in på rad men erfaren som jag väl ändå kan räkna mig som (dock fortfarande dumdristig) så vet jag att det tar tid att bygga ett tempel från scratch, men man börjar iaf med botten och slutar på toppen ?

Därför tar jag vilodag idag. För att vila. För att vara redo.

Ses
autograf-j

Kommentera