På språng mot SM

augusti 6, 2015 | 10:08 | av Johan

Har gjort flera tappra försök till inlägg, det har gått sådär. Alltid lätt att skriva när det flyter på och går bra, mindre lätt att motivera ett inlägg när det mesta skiter sig. Med det sagt så har det vänt men först lite bakgrund. Säsongen hittills har inte varit någon succé, förklaringen lär vara skadorna som gäckat min kropp hela våren och sommaren. Senaste skadan har jag nu gått med i 9 veckor, MEN det har drastiskt blivit bättre senaste två veckorna och jag känner nu knappt av det längre. Lätt att glömma hur skönt det är när det inte gör ont för varje steg, njuter ett tag men lär glömma lika snart.

SM i Söderhamn till helgen, lär komma att bli en spännande uppgörelse.

Senaste loppen har givit en hint om att jag är påväg tillbaka. Först KBC-Nacht i Belgien där jag fick springa i ett E-heat(!!), jag vann och drog fram loppet till 3.44. Senaste loppet var Bahaus Athletics på Stadion där jag efter en snabb öppning låg fel placerad när tåget plötsligt gick efter ca. 800m. Lärdom; slappna av men ha huvudet på skaft samtidigt. Var nog inte tillräckligt offensiv i tanken därav misstaget. Slungade mig ändå fram till en andra plats och 0.5s efter vinnaren på 3.43. Bättre och bättre alltså, försöker ta med mig denna positiva trend till SM och resten av augusti som faktiskt bjuder på riktigt fina tävlingar och chanser att springa fort långt in i september.

Specialist på att komma i form sent på säsongen, sedan 2009 har jag inte haft en enda vår utan skador. Klart: något gör jag riktigt fel.

En trevlig vecka med klubben på Gotland har också hunnits med, fika kalkbrott och mer fika. Hann också med att träna en aning. Jag älskar fika. Har inofficiellt fått namnet fik-Johan av Erik Norrbom. Inte bra, måste snabbt pulverisera detta namn. Alltid lättare att motivera strikta matvanor när man är på g och allt flyter som det ska.

Röda faran har anlänt! Lagom till sommaren blev familjen större, en röd Mazda CX-3 står nu parkerad i Sjöstaden. Så nu svischar vi fram på gatan istället för på tuben, otroligt skönt att slippa kollektivsnusket i största möjliga utsträckning!

SES I SÖDERHAMN, HEJA HÖGT –  SVISCH!

autograf-j

Kommentera