Vila

september 22, 2015 | 09:03 | av Johan

Viloperioden är här! Bättre säsongsavslutning än Finnkampen kan man knappast få. Det är skönt att vila men man blir snabbt rastlös och vill komma igång igen. Kroppen mår säkert bra av vila men det känns tvärtom – att den tar stryk. Så är det givetvis inte men likväl kan det kännas så ändå.

Finnkampen, efter mycket diskussion innan med hur taktiken skulle se ut så lyckades vi dra på halvfart tillräckligt för att knäcka 2 av 3 finnar och sen när den tredje finnen drog upp tempot sista 400m så var det bara att tacka och ta emot. Sista 100m blev något utav en intern uppgörelse snarare än en Finnkamp. 17 hundradelar skiljde oss tre svenskar till slut i mål vilket bidrog till en trippel och en utökad storledning på hela kampen. Vi herrar vann till slut med över 50 poäng och var nära att ta den största segern i Finnkampens historia.

Bilden tagen med Canon EF 600 mm f/4 L IS II

Foto: Peter Holgersson AB

Nu blir det skönt häng med kompisar som man tyvärr träffar alltför sällan under säsong och träningsperioderna. Dock så känns det alltid som att tiden stått stilla och när man träffas igen så är det samma tugg och stämning som vanligt – ni är bäst!

För den aktieintresserade så har jag tjatat länge om Karo Bio, och nu har äntligen aktien rört på sig i rätt riktning (65kr i skrivande stund). Många triggers finns och Anders Lönner’s trackrecord i Meda gör aktien hyperintressant. KB är från början ett renodlat forskningsbolag men det som gör det så intressant nu är den nya inriktningen mot att bli ett mera ”marknadsnära” bolag med produkter som faktiskt säljer och detta med en egen fullproppad projektportfölj. ERbeta en typ av östrogenreceptor som styr diverse saker i kroppen har man i tidigt stadium visat kunna fungera mot både MS och cancer och är en riktig bubblare i projektportföljen. Att få ett positivt kassaflöde i kombination med ev. utlicensiering/försäljning av gamla projekt med royalties och mer pengar i kassan som gör det möjligt att köpa in nya marknadsfärdiga produkter gör att det känns som KB går en väldigt ljus framtid till mötes. Kan Lönner göra en 40 dubblare som han gjorde med ett då nästan konkursfärdigt Meda så är kursen trots de senaste veckornas kraftiga uppgångar (+~100% 1 mån) fortfarande otroligt billig på lite sikt. KB är en high risk, high reward aktie.

Planeringen för en ny träningsperiod startar snart, har några intressanta idéer som jag ska genomföra inför nästa säsong (som alltid). Jag har nog haft form för att ge mer i år men inte fått till det där sista lilla som krävs för bättre tider. Så inför nästa säsong så gäller det att vara i bra form tidigt för att sedan vara i superform när dom snabba loppen går.

Ses i dimman
autograf-j

Kommentera